Pradžia / Politika / Neįtikėtinas Donaldo Trumpo buvimo socialinėje žiniasklaidoje poveikis

Neįtikėtinas Donaldo Trumpo buvimo socialinėje žiniasklaidoje poveikis

2023-08-25

Neįtikėtinas Donaldo Trumpo buvimo socialinėje žiniasklaidoje poveikis

Patiko? Pasidalink:

45-asis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas J. Trumpas yra asmenybė, kurios veiksmai ir pareiškimai dažnai prieštarauja įprastoms politinėms normoms. Nors jo prezidentavimas pasižymėjo kontroversijomis ir poliarizuojančia politika, vienas iš labiausiai stebinančių ir žaidimą keičiančių aspektų buvo jo naudojimasis socialine žiniasklaida. Šis precedento neturintis bendravimo būdas visiems laikams pakeitė politikos ir viešojo diskurso kraštovaizdį.

Neįtikėtinas faktas

Donaldo Trumpo naudojimasis socialine žiniasklaida, ypač “Twitter”, iš naujo apibrėžė, kaip politiniai veikėjai bendrauja su visuomene ir daro įtaką. Jo nefiltruotas ir tiesioginis bendravimo stilius socialinės žiniasklaidos platformose turėjo didelį poveikį, kuris atsiliepė žiniasklaidai, politikai ir visuomenei.

Tiesioginis dalyvavimas:
Skirtingai nei ankstesni prezidentai, Donaldas Trumpas naudojo “Twitter” kaip tiesioginį kanalą bendravimui su visuomene. Jis apėjo tradicinės žiniasklaidos sargus, todėl jo žinutės pasiekdavo sekėjus be filtravimo ar interpretacijos.

Pasaulinė platforma:
D. Trumpo “Twitter” paskyra jam suteikė neprilygstamą pasaulinę platformą: prezidentavimo viršūnėje jis turėjo daugiau nei 88 mln. sekėjų. Jo tviterio žinutės galėjo akimirksniu formuoti naujienų ciklus, skatinti diskusijas ir daryti įtaką viešajai nuomonei pasauliniu mastu.

Prieštaringi pareiškimai:
D. Trumpo tviterio žinutės dažnai pasižymėjo prieštaringumu. Jo noras tiesiogiai kalbėti net jautriomis ar nesutarimus keliančiomis temomis pelnė jam ir karštų šalininkų, ir aršių kritikų.

Politiniai pranešimai:
Prezidento tviterio žinutėmis kartais būdavo pranešama apie politinius sprendimus, paskyrimus ir kitus oficialius dalykus. Šis netradicinis metodas galėjo užklupti net jo paties administraciją.

Politinio šėlsmo sukėlimas:
D. Trumpo tviterio žinutės galėjo iš karto sukelti politinį šėlsmą, dėl kurio kildavo diskusijos, debatai, o kartais net ir politinių sprendimų atšaukimas. Jo gebėjimas patraukti dėmesį ir dominuoti naujienų cikle buvo neprilygstamas.

Iššūkiai tradicinei žiniasklaidai:
Jo tiesioginis bendravimo stilius tapo iššūkiu tradicinėms žiniasklaidos priemonėms, kurios sunkiai suspėdavo paskui jo socialinio tinklo pranešimus realiuoju laiku.

Pasaulinė diplomatija:
D. Trumpo “Twitter” diplomatija buvo dar vienas nepaprastas jo socialinės žiniasklaidos naudojimo aspektas. Jis naudojosi šia platforma kreipdamasis į tarptautinius lyderius, todėl ji tapo precedento neturinčiu diplomatinių diskusijų ir derybų kanalu.

Palikimas ir poveikis ateityje:
Tikėtina, kad D. Trumpo dalyvavimo socialinėje žiniasklaidoje įtaka turės ilgalaikį poveikį politinei komunikacijai. Jo požiūris sukūrė naują precedentą politiniams veikėjams, išryškindamas socialinės žiniasklaidos galią formuojant viešąjį diskursą.

Donaldo Trumpo naudojimasis socialine žiniasklaida jo prezidentavimo laikotarpiu buvo stulbinantis ir žaidimą keičiantis reiškinys, pakeitęs tradicinę politinę komunikaciją. Jo tiesioginiai ir dažnai nefiltruoti tviterio įrašai pasiekė milijonus žmonių, darė įtaką diskusijoms, politikai ir pasauliniam suvokimui. Nors jo buvimo socialinėje žiniasklaidoje poveikis tebėra diskusijų objektas, negalima paneigti, kad jo požiūris paliko neišdildomą pėdsaką politikoje ir viešajame diskurse. Jo dalyvavimo socialinėje žiniasklaidoje palikimas tikriausiai ir toliau lems, kaip politikos veikėjai bendrauja su visuomene skaitmeniniame amžiuje.

Patiko? Pasidalink:

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

REKLAMA