Naminė “Margherita” pica
Ingredientai: 1:
Picerijos tešlai:
Mielės: 2 1/4 arbatinių šaukštelių (1 pakelis) aktyvių sausų mielių.
1 arbatinis šaukštelis cukraus
3/4 puodelio šilto vandens (110°F/43°C)
2 puodeliai universalių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Picos įdarams:
Picerijos: 1/2 puodelio pomidorų padažo
1 1/2 puodelio smulkinto mocarelos sūrio
1 didelis pomidoras, supjaustytas plonais griežinėliais
Šviežių baziliko lapelių, suplėšyti
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip pasigaminti:
Paruoškite picos tešlą:
Paruoškite picos tešlą:
Sumaišykite šiltą vandenį ir cukrų. Į vandenį suberkite mieles ir palikite maždaug 5-10 minučių arba kol jos ims putoti.
Paruoškite tešlą:
Į didelį dubenį sumaišykite miltus ir druską. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite suaktyvintą mielių mišinį bei alyvuogių aliejų.
Maišykite ingredientus, kol susidarys tešla. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite ją apie 5-7 minutes, kol taps lygi ir elastinga.
Pirmasis kildinimas:
Padėkite tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ją drėgnu audiniu arba plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti maždaug 1-1,5 valandos arba kol tešla padvigubės.
Surinkite picą:
Įkaitinkite orkaitę:
Įkaitinkite orkaitę iki aukščiausios įmanomos temperatūros (paprastai apie 500 °F/260 °C). Jei turite picos akmenį, įdėkite jį į įkaitintą orkaitę.
Suformuokite tešlą:
Iškilusią tešlą iškočiokite ir išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą iškočiokite arba ištempkite į norimą picos formą.
Sudėkite priedus:
Padėkite suformuotą tešlą ant picos padėklo arba kepimo skardos. Tešlą plonu sluoksniu aptepkite pomidorų padažu, palikdami kraštus su plutele.
Ant padažo gausiai pabarstykite smulkinto mocarelos sūrio.
Ant sūrio išdėliokite pomidorų griežinėlius.
Iškepkite picą:
Jei naudojate picos akmenį, atsargiai stumkite picą ant įkaitinto akmens orkaitėje. Jei nenaudojate akmens, tiesiog įdėkite kepimo skardą į orkaitę.
Kepkite picą apie 10-12 minučių arba kol pluta taps auksinė, o sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.
Paskutiniai akcentai:
Kai pica bus ištraukta iš orkaitės, apšlakstykite ją tyru alyvuogių aliejumi ir pabarstykite suplėšytais šviežiais baziliko lapeliais.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite ir mėgaukitės:
Margherita picą supjaustykite griežinėliais ir patiekite, kol ji dar karšta ir šviežia!
Drąsiai kurkite picos priedus, pridėdami tokių ingredientų kaip virta mėsa, daržovės ar skirtingi sūriai pagal savo skonį. Mėgaukitės gardžia namine pica tiesiai iš krosnies!